Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вашингтон підтримав суд по MH17 в Нідерландах

  • 07.07.2017, 11:26
  • 709

Відповідну заяву опублікували в Держдепі США Сполучені Штати Америки привітали рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) про проведення в Нідерландах суду по збитому в 2014 році на Донбасі "Боїнгу" MH17.

Відповідну заяву опубліковано на сайті Держдепартаменту США. "Ми повністю впевнені в здатності нідерландської системи кримінального правосуддя прийти до справедливого і неупередженого вирішення", - повідомляється в заяві.

У документі також наголошується, що США будуть продовжувати спільну роботу з JIT у розслідуванні трагедії. Вашингтон також закликає інші країни до співпраці для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, суд над підозрюваними у причетності до катастрофи малазійського літака MH17 на Донбасі в липні 2014 року пройде в Нідерландах.

Суд пройде в Нідерландах, так як більшість загиблих у катастрофі MH17 на Донбасі були громадянами цієї країни. Дане рішення було ухвалене напередодні в ході консультацій за участю представників Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

У той же час дата початку судового процесу ще не визначена, Джерело: «rbc.ua».

Схожі новини