Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генпрокурор анонсував подання на зняття недоторканності з Вілкула

  • 06.07.2017, 18:20
  • 805

За словами Луценка, це стане можливим після літніх канікул парламенту, доти Генпрокуратура готуватиме документи.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір підготувати подання про надання згоди Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності з співголови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула через ухилення від сплати податків. Про це Луценко сказав журналістам у Києві.

"Була призначена позачергова документальна перевірка його (Вілкула - Ред.) податкових справ. Вона встановила розбіжності між тим, що було сплачено з тим, що потрібно було сплатити ... Акт податкової перевірки, податкове повідомлення рішення, потім - подання до Верховної Ради ... в найближчими днями, відразу після отримання документів з Дніпровської ДФС, ми зареєструємо провадження і після цього, за час літніх канікул парламенту, підготуємо всі необхідні матеріали", - сказав Луценко.

Напередодні Державна фіскальна служба у Дніпропетровській області повідомила, що провела перевірку народного депутата від Опозиційного блоку Олександра Вілкула і виявила, що в 2015 році він не сплатив 19,6 млн грн податків.

Як повідомлялося, на різних рахунках дружини Олександра Вілкула за 2015 рік були вказані понад 3 мільйони доларів, трохи більше 190 тисяч гривень. Крім того, дружина Вілкула задекларувала готівкою 1 мільйон 800 тисяч євро і 1 мільйон 200 тисяч доларів.

У 2016 році Олександр Вілкул задекларував отримання подарунка від своєї дружини розміром понад 25 млн 800 тис. грн та отримання доходу розміром понад 52 мільйони гривень. Як пояснив прес-секретар Вілкула Сергій Мілютін, дружина перерахувала кошти, які були задекларовані на ній, це ті гроші, які були на рахунках дружини у 2015 році і які були вказані у декларації за той рік.

Джерело: «Інтерфакс-Україна».

Схожі новини