Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Держдеп: «Україна вижила, але має здолати корупцію»

  • 06.07.2017, 16:57
  • 995

Україна продемонструвала свою стійкість та спроможність протистояти російській агресії, але для підтримки та подальшого ефективного розвитку має здолати корупцію.

Про це сказав заступник державного секретаря США Вільям Браунфілд, виступаючи перед учасниками конференції з питань реформ в Україні в Лондоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити, що три з половиною роки тому ми задалися питанням: чи Україна виживе, чи буде суверенною і незалежною? Ми відповіли на це запитання чітко: так, виживе. Але ми не уточнили, як вона буде виживати, зокрема якою буде безпека громадян, чи буде економічне процвітання, яким буде держуправління, рівень демократії, стан демократичних інституцій», - сказав Браунфілд.

Читайте також: Агресія РФ на Донбасі змушує НАТО тримати бази на східному фланзі - Дуда

Він назвав програму реформування, запроваджену урядом, прогресивною і заохотив її підтримати, позитивно оцінив створення НАБУ, САП та нової патрульної поліції.

«Ми програму реформ підтримуємо, затверджуємо і хотіли б закликати всіх у цьому залі зробити те саме, але, звичайно, ця реформа має включати важливий компонент — зробити все, щоб побороти корупцію», - наголосив заступник державного секретаря США.

Він процитував у цьому ключі вислів держсекретаря на зустрічі в НАТО: «Абсолютно немає сенсу нам боротися за тіло України на Донбасі, якщо Україна втрачає свою душу в корупції».

Джерело: «Укрінформ».

Схожі новини