Передплата 2024 «Добрий господар»

Держдеп: "Білий дім ще не прийняв рішення про надання зброї Україні"

  • 06.07.2017, 10:35
  • 581

Адміністрація Трампа наразі в процесі рішення щодо надання летальної зброї.

Адміністрація Білого дому ще не прийняла рішення щодо надання Україні летальної зброї оборонного характеру у зв'язку з російською агресією проти неї на східних рубежах. Про це 5 липня заявив представник Держдепартаменту США.

"Ми не виключали би, що надамо таку зброю Україні, але ми поки не прийняли рішення в цьому питанні", - зазначив представник відомства.

При цьому він нагадав, що переговори Порошенка та Трампа охопили чималий спектр у галузі безпеки.

"Переговори президента Порошенка, коли він був тут, у Вашингтоні, охоплювали весь спектр співробітництва в галузі безпеки між США і Україною. Тож, бажання України нам добре відомі, й наша позиція продовжує перебувати у стадії прийняття рішення", - наголосив посадовець.

Як повідомлялось, голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що Україна може отримати летальне озброєння від Сполучених Штатів Америки до кінця поточного року.

Нагадаємо, що під час візиту до Вашингтона 20 червня Петро Порошенко провів зустріч з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. На зустрічі обговорювалися шляхи надання оборонної зброї для України.

Перед цим, 16 червня, Порошенко провів зустріч з делегацією Національного демократичного інституту США (НДІ) на чолі з головою ради директорів цієї організації, колишнім державним секретарем США Мадлен Олбрайт. Олбрайт наголосила на важливості надання Україні оборонної зброї з метою забезпечення законного права суверенної держави на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН.

Білий дім представив проект федерального бюджету США на 2018 фінансовий рік, який передбачає, в тому числі, допомогу Україні за різними програмами на загальну суму близько $350 млн. Документ містить можливість надання Україні летальної зброї оборонного призначення, чого не було в попередніх бюджетах США.

Джерело: «Укрінформ».

Схожі новини