Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Андрій Садовий: "Перехрестя вул. Личаківська – Мечникова відкривають в липні"

  • 05.07.2017, 17:31
  • 1 090

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, які дороги в місті ремонтуватимуть наступного року.

По багатьох з об’єктів тривають роботи над проектами та громадські обговорення. Цього року, зокрема, до вересня закінчать роботи на вул. Чернівецькій, до кінця року — на вул. Личаківській.

«В наступному році ми плануємо брати вул. Бандери. По кусках щороку йдемо вперед.

Ми багато планували робіт, але ми зараз повинні збирати гроші, щоб перераховувати обласній адміністрації. Вони хочуть 150 млн грн, щоб ми цього року заплатили, щоб ми не мали проблем зі сміттям, тому ми будемо скорочувати частково фінансування по освіті, по медицині, мусимо платити.

По вул. Замарстинівській ми плануємо цього року розпочати роботи, проект вже на виході, після проекту тендерні процедури. Ця ділянка не є дуже велика, бо ми говоримо у частині від вул. Гайдамацької до вул. Липинського. На аванс кошти у нас в бюджеті передбачені. Хочемо до кінця цього року цю частину завершити. Щоб ми розпочали роботи, має бути якісний проект. Інститут проект готує, але ще експертиза, ми просимо, щоб вони пришвидшували роботу.

По вул. Кн. Ольги є готова проектна частина. На жаль, цей об’єм робіт, який ми маємо у Львові, дуже великий і проектні інститути банально не встигають з проектами. Цього року ми маємо повністю завершити проектну частину по вул. Бандери, ми маємо мати всі проектні рішення по вул. Шевченка, ми повинні мати проектні рішення по вул. Вернадського, по вул. Ряшівській, Трускавецькій. Наступного року ми маємо почати масштабні ремонтні роботи у Львові. без якісного проекту нічого не буде. Ми маємо досвід дворічної роботи по вул. Бандери, де ми працювали з колегами з Лейпцигу, ми відкрили для себе зовсім інші можливості, де більша увага на громадський простір, на мешканців. Це важливо, щоб дорога не була виключно для автомобілістів, щоб люди, які поруч живуть, велосипедисти — щоб усі мали комфорт. Дорогу робимо на наступних 30-40 років, тому важливо все зробити якісно і комфортно, враховуючи ці тенденції, які є у світі.

Перехрестя вул. Личаківська — Мечникова відкривають в липні, а саму вул. Личаківську — до кінця року, бо там складні роботи по інженерії, там скальна порода, колектор в аварійному стані. Думаю, трамвай №2 ми запустимо по вул. Личаківській і скеруємо на вул. Мечникова — є один з таких варіантів. до кінця року маємо цей об’єм роботи завершити.

По вул. Чернівецькій до 1 вересня плануємо завершити усі роботи, щоб з вересня трамваї відновили роботу», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Схожі новини