Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія продовжила санкції проти України і країн Заходу

  • 05.07.2017, 13:33
  • 649

Дія контрасанкцій триватиме до 31 грудня 2018 року.

Російська влада продовжила дію санкцій проти України, ЄС і США до 31 грудня 2018 року. Про це йдеться у постанові, опублікованій на сайті уряду РФ у середу, 5 липня.

"Продовжено з 1 січня по 31 грудня 2018 року заборону на ввезення в Росію окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини та продовольства, країною походження яких є Сполучені Штати Америки, країни Європейського союзу, Канада, Австралія, Королівство Норвегія, Україна, Республіка Албанія, Чорногорія, Республіка Ісландія і Ліхтенштейн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці обмеження спрямовані на поширення спеціальних відповідних економічних заходів на окремі держави з урахуванням ступеня їх залученості до списку санкційного режиму проти Росії.

Як повідомлялося, 30 червня президент Росії Владімір Путін підписав указ про продовження економічних санкцій щодо Євросоюзу.

Нагадаємо, що 29 червня рішення ЄС про продовження економічних санкцій проти Росії набуло чинності. Рішення про продовження режиму санкції, введених 31 липня 2014 року, було ухвалено Радою ЄС напередодні, 28 червня. При цьому Рада ЄС зазначила, що воно ґрунтується на тому, що Росія і досі не виконала всі умови мінських угод.

Тиждень.ua

Схожі новини