Передплата 2024 «Добрий господар»

70% субсидіантів уже призначили допомогу на новий період - Мінсоцполітики

  • 05.07.2017, 12:27
  • 996

Процес переоформлення затягнувся через відсутність реєстрів про склад офіційно зареєстрованих членів сім'ї.

На новий період 70% субсидіантів уже призначили допомогу на новий період, у тому числі розрахували субсидії й на літній період.

Майже 90% субсидійних справ опрацювали Кіровоградська, Полтавська та Миколаївська області. Найбільше відстають Київщина, Буковина та Одещина.

"Через відсутність у місцевих органів самоврядування реєстрів про склад офіційно зареєстрованих членів сім'ї процес перепризначення субсидій на новий період у деяких областях України затягується в часі", - пояснили в Міністерстві соціальної політики.

Спрощена система передбачає, що для отримання житлових субсидій населння повинно подати всього два документи — заяву та декларацію про доходи.

"Людям, які мають право на допомогу держави у сплаті комунальних послуг, не варто хвилюватися. Субсидія обов'язково буде надана і нарахована заднім числом за травень і червень. Якщо субсидіанту не відомо про нарахування субсидії і в платіжці відповідної інформації не відображено, рекомендовано сплачувати обов'язковий платіж такий же, як у квітні-травні цього року.

Водночас, сім'ям, в яких є накопичена за минулі роки заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, варто погасити її або оформити договір реструктуризації боргу. Від цього також залежить процес перепризначення субсидій на новий період", - пояснили в Мінсоцполітики.

ТСН.

Схожі новини