Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міноборони оцінило суму збитків від руйнувань на Донбасі через російську агресію

  • 04.07.2017, 13:36
  • 887

За попередніми даними, збитки становлять близько $ 50 млрд.

За три роки збитки від від російської агресії на Донбасі складають $ 50 млрд. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак у вівторок, 4 липня.

"На сході України зруйновані об'єкти енергетичної, транспортної, соціальної інфраструктур, люди залишилися без робочих місць. За попередніми даними, збитки становлять близько $ 50 млрд", - сказав Руснак..

Він поінформував, що з початку конфлікту "понад 2,7 тисячі українських військових загинули, понад 10 тисяч отримали поранення".

Перший заступник міністра зазначив, що на сьогодні обстановка в зоні проведення АТО залишається важкою, але контрольованою.

"Ознаки тимчасової стабілізації пов'язані з досягнутими в Мінську домовленостями про введення режиму припинення вогню з 1 квітня поточного року. З початку року НВФ понад 10 тис разів порушували режим припинення вогню, регулярно застосовуючи озброєння, яке повинно було бути відведено від лінії зіткнення", - сказав він.

Раніше перший заступник міністра оборони України Іван Руснак заявив, що вздовж державного кордону з Україною, на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у Криму знаходяться понад 60 тисяч російських військових.

Схожі новини