Передплата 2024 «Добрий господар»

«Рука допомоги» для безробітних України від Світового банку

  • 03.07.2017, 20:16
  • 1 984

Світовий банк виділив ₴20 млн на допомогу безробітним Львівської, Харківської і Полтавської області, у рамках реалізації пілотного проекту «Рука допомоги» у 2017 році.

Таку цифру назвав на прес-конференції в Харкові міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише «Укрінформ».

«На реалізацію в Україні ряду соціальних проектів Світовий банк виділив $300 млн, в тому числі, 20 млн грн на реалізацію у 2017 році пілотного проекту «Рука допомоги».

Його суть - створення механізмів повернення на ринок праці безробітних, які живуть на допомогу, задовольняючись роллю споживача. З урахуванням світового досвіду, в рамках проекту всі бажаючі з числа безробітних отримають підтримку у працевлаштуванні, включаючи громадські роботи, а також, в обмін на бізнес-плани, складені за консультативної допомоги фахівців, безпроцентну фінансову допомогу в розмірі 65 тис. грн у вигляді обладнання та матеріалів для започаткування власної справи», - зазначив міністр.

За його словами, проект «Рука допомоги» почався наприкінці 2016 року і нині реалізується в Харківській, Полтавській та Львівській областях і розрахований на два роки.

Зазначимо, що презентація проекту на Львівщині відбулася 20 червня. «Дуже важливо, що на Львівщині реалізовується пілотний проект, який дає можливість безробітним, а особливо внутрішньо переміщеним особам, отримати нові можливості для започаткування власного бізнесу і для реалізації себе як особистості», — наголосив на презентації голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Очікується, що середній розмір безвідсоткової поворотної фінансової допомоги на відкриття власного бізнесу становитиме близько 60 тис грн. Окрім того, після затвердження заявок та бізнес-планів комісією, створеною при Львівській ОДА, вчорашні безробітні отримають оплату рахунків на обладнання та матеріали, які необхідні для відкриття власної справи. При цьому нові підприємці зможуть отримувати безкоштовні консультації з юридичних та податкових питань.

Схожі новини