Передплата 2024 «Добра кухня»

На пенсіонерів знову полюють «соціальні працівники»

  • 09.10.2012, 17:25
  • 649

Почувши про збільшення розміру пенсії, старі люди забувають про обережність.

У Тернополі парочка пройдисвітів — чоловік близько сорока років та жінка такого ж віку, обікрали кількох пенсіонерів. У помешкання довірливих літніх людей ці злодії потрапляли, представляючись інспекторами Пенсійного фонду...

До 81-річної жительки Тернополя у двері постукали двоє незнайомців. Чоловік і жінка назвалися інспекторами Пенсійного фонду і повідомили радісну новину: прийшли оформляти доплату до пенсії. Почувши, що пенсія зросла на 74 гривні (таку суму назвали пройдисвіти), бабця негайно впустила до квартири “інспекторів”. Ті пройшли на кухню й почали оформляти якісь “документи”.

Заповнюючи папери, “соціальні працівники” ніби між іншим зауважили, що наразі в місті “гуляє” чимало фальшивих купюр, отож бабці варто перевірити свої заощадження. Старенька побігла в кімнату, де тримала у схованці свої невеликі заощадження. Не помічаючи, що за нею крадькома спостерігають непрохані “гості”, бабця перерахувала гривні і знову їх заховала. Після чого повернулася на кухню.

Поки чоловік продовжував “оформляти документи”, його напарниця попросилася в туалет. Насправді вона кинулася до схованки та забрала з неї всі гроші. Потім “інспектори” чемно попрощалися та пішли.

Зникнення грошей, розповіли в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області, бабця помітила не одразу. Отож, коли звернулася до міліції, затримати “по гарячих слідах” злодіїв і цього разу не вдалося.

Правоохоронці радять пенсіонерам бути пильними і не пускати до квартир різноманітних “представників Пенсійних фондів” та соціальних служб. Справжні службовці Пенсійного фонду, неодноразово наголошувала ця структура, обслуговують пенсіонерів лише у своїх офісах і поквартирних обходів не роблять.

Схожі новини