Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські студенти вимагають призначати викладачів через конкурс

  • 02.07.2017, 20:51
  • 1 624

Студентський спротив.  Студенти Львівського університету вимагають прозорого призначення викладачів.

Студенти, випускники та викладачі ЛНУ ім. І. Франка написали відкритого листа до студентів та викладачів українських навчальних закладів з вимогою створити відкриті процедури конкурсів на посади викладачів та припинити «політику замовчування» фактів корупції. Текст листа опублікував у себе на сторінці у Facebook викладач ЛНУ, поет Остап Сливинський.

Студенти вирішили написати листа зараз, оскільки 15 червня Богдан Пастух, якого вважають талановитим викладачем та борцем із корупцією та плагіатом, не пройшов конкурс на посаду доцента кафедри теорії літератури. Заключним етапом конкурсу було таємне голосування членів вченої ради факультету, де він отримав 9 голосів «за» та 19 — «проти».

Саме через це у вівторок, 27 червня, три десятки студентів філологічного факультету біля пам’ятника Франку провели акціюпротесту проти непрозорості системи вибору кандидатів на посади викладачів, зокрема процедури таємного голосування за кандидатів членами вчених рад факультетів.

«Університетські адміністратори мають великий досвід і майстерність в імітуванні реформ. Однак не імітація, а справжні зміни, ‒ ось що потрібно зараз. З огляду на це ми вимагаємо припинити «політику замовчування» фактів корупції чи академічної недоброчесності у Львівському національному університеті ім. І.Франка та інших українських університетах. Протоколи проведення обговорень і рішень Вчених рад факультетів мають оперативно висвітлюватися на сайтах факультетів», - йдеться у зверненні.

Захід.нет.

Схожі новини