Передплата 2024 «Добрий господар»

Перший в історії потрапив до в'язниці: в Ізраїлі гучна подія з екс-прем'єром

  • 02.07.2017, 14:04
  • 1 101

У неділю, 2 липня, колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт, який був засуджений за корупцію, достроково вийшов на свободу.

Про це передає Російська служба ВВС.

У лютому 2016 року він почав відбувати 19-місячний термін, до якого був засуджений за отримання хабарів в обмін на сприяння в будівництві елітного житлового комплексу "Холіленд" у Єрусалимі, а також перешкоджання здійсненню правосуддя. Він став першим главою уряду в історії єврейської держави, котрий побував в ув'язненні.

Екс-прем'єр відбував покарання у в'язниці "Маасіягу" за 20 кілометрів на південь від Тель-Авіва. Там перебувають головним чином засуджені за економічні злочини.

Відзначається, що минулого тижня політик потрапив до лікарні зі скаргами на болі в грудях. Під час госпіталізації, яка тривала кілька днів, ціла низка ізраїльських політиків виступила із закликом достроково звільнити 71-річного Ольмерта, нагадуючи про його заслуги перед державою. Прокуратура вирішила не оскаржувати рішення ізраїльської комісії з помилування, яка 29 червня погодилася достроково звільнити екс-прем'єра.

Нагадаємо, що раніше він займав пост міністра закордонних справ у правоцентристському уряді Аріеля Шарона. Очолив кабінет у 2006 році після того, як Шарон переніс інсульт і впав у кому, і керував урядом три роки.

Джерело: "Обозреватель".

Схожі новини