Передплата 2024 «Добра кухня»

Суддівська помилка спричинила поразку «Карпат».

  • 08.10.2012, 14:23
  • 685

Не без помилки арбітра здолавши львівські «Карпати» (2:1), луганська «Зоря» перервала безвиграшну серію з шести ігор. Донецький «Металург» з хокейним рахунком 6:2 розгромив удома «Кривбас». Зазнали поразок і команди із зони вильоту: «Говерла» поступилась на виїзді «Арсеналу» — 0:2, а запорізький «Металург» з розгромним рахунком 0:3 на своєму полі програв луцькій «Волині».

Суддівська помилка спричинила поразку «Карпат».
Суддівська помилка спричинила поразку «Карпат».
Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА
Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Не без помилки арбітра здолавши львівські «Карпати» (2:1), луганська «Зоря» перервала безвиграшну серію з шести ігор. Донецький «Металург» з хокейним рахунком 6:2 розгромив удома «Кривбас». Зазнали поразок і команди із зони вильоту: «Говерла» поступилась на виїзді «Арсеналу» — 0:2, а запорізький «Металург» з розгромним рахунком 0:3 на своєму полі програв луцькій «Волині».

У Луганську додаткової мотивації гравцям додавало турнірне сусідство, адже в разі перемоги «Карпати» обходили «Зорю». Порівняно з минулим туром у стартових складах суперників відбулися зміни. В основу «зелено-білих» повернулися захисник Озарків та нападник Пучковський. У «чорно-білих» на лаві запасних опинилися Ярмаш та Каменюка, які в ході матчу таки вийшли на поле. Також вперше у лізі в основі з’явився Даніло, повернулися в стартовий склад луганчан Чайковський та Любеновіч.

Вже у дебюті гри кращий бомбардир «Карпат» Лукас здійснив рейд лівим флангом, але пробив над поперечиною. Господарі відповіли небезпечним ударом екс-карпатівця Ідахора, якому встиг завадити влучно пробити захисник. Обидві команди заробляли чимало кутових, після розіграшів яких гравці часто намагалися сходу завершувати подачі, але Ліпартії та Озарківу бракувало влучності. Пожвавлення на трибунах викликав і простріл з лівого флангу Даніло, але партнери не встигли на добивання. Напруга на полі поступово зростала, арбітр Жабченко з допомогою жовтих карток намагався втихомирювати гравців.

Основні події матчу розгорнулися у другому таймі, який активніше розпочали господарі. Міг відзначитись і Худоб’як, але з вигідної позиції не влучив у рамку воріт. Ключовим моментом гри стало вилучення Богатінова, який намагався зіграти на випередження проти Ідахора, але, на думку арбітра, діяв надто грубо. Для «Карпат» це була вже 60-а (!) у лізі червона картка. Вже четверту гру з початку чемпіонату львів’яни догравали у меншості. Крім цього, суддя призначив і пенальті, яке стало 100-им у ворота «Карпат» в націо­нальних чемпіонатах.

Місце Богатінова у рамці вперше у чемпіонатах зайняв 21-річний Мисак. Він, хоч і відгадав напрямок польоту м’яча після удару Галюзи, але врятувати команду від гола не зумів. Зрештою, досвідчений Галюза у лізі ще жодного разу не схибив, пробиваючи вже четверте пенальті.

До честі «Карпат» вони, граючи у меншості, досить швидко відновили рівновагу. Після паса Лукаса на вістрі атаки опинився захисник Ощипко, який, не довго думаючи, пробив низом впритул біля вихованця львівського футболу Постранського. «Зоря» ще більше активізувалась і також швидко змінила рахунок на табло стадіону. Галюза з правого краю атаки прострілив низом вздовж воріт на дальню штангу, і неприкритий «джокер» Юрія Вернидуба — Худзік, відомий за виступами у ФК «Львів», добив м’яч у порожні ворота.

«Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт Постранського. Захисники «Зорі» часто порушували при цьому правила, заробляючи жовті картки. Після однієї з атак м’яч після удару Лукаса опинився у воротах луганчан, але асистент арбітра зафіксував сумнівний, на думку більшості фахівців, офсайд. Під завісу матчу Мисак двічі рятує команду — спочатку після удару Даніло та рикошету від голови Ідахора. Міг зрівняти рахунок і екс-гравець «Зорі» Касьян, але після подачі з кутового пробив головою поруч із хрестовиною воріт.

«Зоря» здобула свою 90-ту перемогу у чемпіонатах. На «Карпати» ж після двотижневої перерви, викликаної матчами збірної, у неділю, 21 жовтня, чекає західне дербі з «Говерлою» (початок — о 17.30), яка у турнірній таблиці «дихає» у спину «зелено-білим».

Героєм домашнього матчу донецького «Металурга» проти «Кривбаса» став 30-річний легіонер з Малі — Траоре, який оформив хет-трик і став найстаршим за віком серед усіх у лізі авторів «трюків зі шляпою» серед легіонерів з дальнього зарубіжжя. А відкрив донецький голепад Голайдо дальнім ударом низом. Його почин підтримали Воловик (з пенальті) та Даніло. У команді Олега Тарана голи забивали Антонов (з пенальті) та Самодін. До речі, хокейний рахунок 6:2 за 20-річну історію проведення чемпіонатів трапляється лише вп’яте. «Метадон», забивши 6 голів, повторив ще й клубний рекорд.

У Маріуполі першим засмутив «Чорноморець» Чижов, влучно пробивши з ходу повз Безотосного. А після перерви красень-гол дальнім ударом провів Політило. І все ж команда Миколи Павлова вирвала перемогу після удару головою Федотова — 2:1.

«Арсенал» здолав «Говерлу» за рахунок вищого класу своїх гравців. Гольове слово канонірів сказали Гоменюк та Ковпак, який відновився після травми. Гол престижу закарпатців міг провести досвідчений Косирін, але не реалізував пенальті у ворота Паньківа. Для останнього це вже п’ята у лізі перемога над своїми візаві, які пробивали 11-метрові удари.

У Запоріжжі «Волинь» здобула свою першу у лізі велику перемогу над «Металургом», наставник якої Віталій Кварцяний вперше виступав у ролі суперника своєї колишньої команди з Луцька. Долю матчу вирішили два голи гостей, які Пилипчук та Біквалфі провели з інтервалом в одну хвилину. А закріпив перемогу підопічних Анатолія Дем’яненка екс-металург Аржанов. Для запоріжців це була вже 20-та домашня розгромна поразка.

Учора відбулися центральні матчі 11-го туру: «Металіст» — «Шахтар», «Дніпро» — «Динамо» і «Таврія» — «Ворскла».

Третій тайм

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Карпат»: «Непогана гра вийшла. Старалися гравці і мої, і «Зорі». За якістю обидві команди показали середній футбол».

Юрій ВЕРНИДУБ, головний тренер «Зорі»: «Сьогодні ми зіграли слабо. Не на тому рівні, на якому хотілося б. Ми не вигравали до цього вже багато матчів, «Зоря» опускалася в турнірній таблиці. У мене самого такий мандраж, що досі колотить. Задоволений результатом, але від гри задоволення жодного. «Карпати» — хороша команда, хоч наш сьогоднішній суперник і перебуває в зоні вильоту».

Схожі новини