Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новий рекорд Львівщини: У "Краковці" митники затримали вантажівку з великою партією контрабандного бурштину

  • 01.07.2017, 18:58
  • 2 838

Вилучено 50 кг бурштину, однак огляд вантажівки продовжується.

У суботу, 1 липня, на українсько-польському кордоні працівники митного посту "Краковець" затримали вантажний автомобіль DAF, в якому виявили партію контрабандного бурштину. про це повідомили у прес-службі Головного управління ДФС у Львівській області, передає "УНІАН".

Як зазначається, водій вантажного автомобіля DAF, мешканець Львівщини, прямував до Польщі через митний пост "Краковець". Для перетину кордону він обрав смугу руху "червоний коридор". Згідно із товарно-супровідними документами, він перевозив 21,3 тонн паливних гранул, які містились у мішках, розташованих на піддонах. Відправником значився приватний підприємець з Рівненської області, а отримувачем - підприємство в Чехії.

В ході митного контролю автомобіль було скеровано у місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там співробітники митниці в окремих мішках виявили необроблене каміння бурштину різних розмірів, жовтого та коричневого кольору.

Як зазначили у ДФС, поки що митники оглянули вміст мішків з 5 піддонів, загалом в автомобілі 21 піддон. Вже вилучено майже 50 кг бурштину, що з початку року "вже є рекордною кількістю бурштину, який намагалися контрабандним шляхом вивезти з Львівщини за кордон".

"На цей час продовжується розвантаження автомобіля та огляд вантажу. Остаточна кількість та вартість коштовного каміння буде встановлена пізніше", - зазначили у прес-службі відомства.

Схожі новини