Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики пригрозили розстрілом спостерігачам ОБСЄ за привітання з Днем Конституції

  • 01.07.2017, 12:56
  • 1 071

Представники незаконних формувань сказали, що будуть стріляти у працівників місії, якщо таке повториться.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що бойовики терористичної організації "ЛНР" погрожували розстріляти спостерігачів СММ за привітання жителів села Весела Гора з Днем Конституції України. Про це йдеться у звіті місії, який 1 липня опубліковано на сайті ОБСЄ.

Спостерігачі розповіли, що на окупованій бойовиками території Луганської області в селі Весела Гора до автомобілів СММ підійшли двоє членів "ЛНР" (чоловічої статі, 25-30 років), які були озброєні автоматами Калашникова (7,62 мм), одягнені у сірий камуфльований одяг без розпізнавальних знаків та були у чорних балаклавах, які закривали їхні обличчя. "Вони спитали членів патруля СММ, які були в двох автомобілях, чи відвідували спостерігачі цей населений пункт за день до того, та звинуватили членів СММ, що ті привітали місцевих жителів з Днем української Конституції. Озброєні чоловіки сказали членам СММ, що вони застрелять членів СММ, якщо таке повідомлення повториться", - наголосили у місії.

Зазначається, що патруль СММ покинув цей район та поінформував про зазначений інцидент Спільний центр з контролю та координації.

Раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що озброєні члени так званої "ДНР" здійснили напад на спостерігачів.

Схожі новини