Передплата 2024 ВЗ

ГПУ оголосила нову підозру Януковичу, Захарченку і іншим високопосадовцям

  • 01.07.2017, 08:43
  • 719

Януковичу і компанії висунули нову підозру в організації теракту й убивств на Майдані.

Суд дозволив судити Януковича заочно. Передає ZAXID.NET.

Януковича, Захарченка і ще чотирьох колишніх високопосадовців вважають причетними до організації теракту й убивств на Майдані

Генеральна прокуратура України оголосила про нові підозри колишньому президенту України Віктору Януковичу і екс-главі Міністерства внутрішніх справ часів Януковича Віталію Захарченку у справі Майдану. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами, Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру також колишньому заступнику міністра внутрішніх справ України Віктору Ратушняку, екс-голові Служби безпеки України Олександру Якименку, колишньому першому заступнику голови СБУ Володимиру Тоцькому і колишньому заступнику начальника - начальнику міліції громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві Петру Федчуку.

Мова йде про злочини, вчинені в період з 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані. Колишніх високопоставлених чиновників підозрюють: у незаконному перешкоджанні організації і проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій; в організації перевищення співробітниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень; умисному вбивстві двох і більше осіб; закінченому замаху на умисне вбивство двох і більше осіб; заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту.

Нагадаємо, напередодні суд почав заочний процес над Януковичем. Наступне засідання відбудеться 6 липня.

Як повідомлялося, в Оболонському райсуді Києва триває засідання по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Раніше суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Колишнього президента обвинувачують у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Схожі новини