Передплата 2024 ВЗ

Від ПАРЄ вимагають ухвалити резолюцію про негайне звільнення Чийгоза

  • 30.06.2017, 11:09
  • 787

ПАРЄ має прийняти резолюцію проти злочинів Росії в Криму, зокрема щодо кримських татар, які стали заручниками Москви.

Про це в четвер під час обговорення політичних репресій в окупованому Криму на Парламентській асамблеї Ради Європи заявив адвокат заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза Микола Полозов.

"Доказів провини (Чийгоза - ред.) немає. Ахтем Чийгоз абсолютно невинна людина і російська влада утримує його тільки для одного: він - заручник, як і багато інших десятків українських політв'язнів в Росії. Це заручники, їх треба рятувати, і я вважаю, що пасивність у цьому питанні вкрай небезпечна. Вона, навпаки, розпалює бажання російської влади брати нових і нових заручників", - цитує юриста "Укрінформ".

За його словами, за весь час судового процесу проти Чийгоза дала свідчення тільки одна людина, причому з сумнівною репутацією.

"Протягом року, поки йде судовий процес у справі Ахтема Чийгоза, обвинувачення не змогло представити жодного доказу, який підтверджував би його провину. Було проведено величезний обсяг роботи, допитано понад 200 осіб, переглянуто десятки годин відеозапису, і проти нього дала свідчення тільки одна реальна людина. Людина, яка ненавидить Меджліс, яка брала участь у вкрай сумнівних акціях. Наприклад, ця людина спалювала опудало Мустафи Джемілєва, обливала фарбою Ескендера Барієва. Цей чоловік прийшов до суду і дав свідчення проти Чийгоза", - розповів адвокат.

Як зазначив Полозов, його підзахисний підготував звернення, яке було зачитане з високої трибуни ООН.

"Він сказав, що у всіх є право вибору - погодитися з тим, що є, або боротися. Він свій вибір зробив, і я закликаю вас зробити правильний вибір. Нам треба домагатися негайного звільнення Ахтема Чийгоза, і я вважаю, що Парламентська асамблея Ради Європи повинна задуматися над тим, щоб розробити резолюцію з цього питання та закликати російську владу припинити злочини проти кримських татар. Я сподіваюся, що ці слова будуть почуті і втілені", - резюмував Полозов.

Схожі новини