Передплата 2024 ВЗ

А. Садовий:«Депутатський корпус налаштований сьогодні «сміттєву» ухвалу голосувати»

  • 29.06.2017, 14:55
  • 1 188

Сьогодні на сесії міської ради прийнято ряд важливих ухвал та програм. Однак, питання щодо поводження з ТПВ і передачі повноважень з вивезення ЛОДА – досі доопрацьовує робоча група з посадовців та депутатів. Це питання депутати готові сьогодні проголосувати, але в редакції, яка не суперечитиме чинному законодавству України.

«Я сьогодні ще раз окремо збирав керівників фракцій і всі налаштовані сьогодні проголосувати ухвалу щодо поводження з ТПВ. зараз робоча група окремо працює — керівник робочої групи Сергій Бабак, входять також Іван Рудницький, депутат Іванців, депутат Мельник, Мирослав Гавриляк від юридичного департаменту. Вони працюють в координації з Іриною Гримак, яка відповідає за напрямок ЖКГ в ЛОДА. Наше завдання — щоб інтереси міста були максимально забезпечені і ми могли максимально працювати з державою, щоб держава виконувала свої функції, які вона має виконувати відповідно до закону.

Ми сьогодні прийняли дуже хороші ухвали — ми прийняли Стратегію поводження з ТПВ, Програму роздільного сортування, створили нове підприємство «Зелене місто», яке буде координувати роботу з Європейським банком реконструкції та розвитку у плані координації коштів банку на рекультивацію і в частині будівництва заводу, і в частині загальної програми поводження з ТПВ. ми також надіємось на грантові кошти. Ми прийняли Програму по освіті і багато інших важливих ухвал. В принципі, депутати консолідовано працюють. Надіюсь, така робота буде продовжуватись до кінця пленарного засідання», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу для журналістів.

Також мер наголосив на тому, що зараз робоча група доопрацьовує проект ухвали щодо питання ТПВ і є готовність депутатського корпусу сьогодні за це питання проголосувати.

«Є питання не поступок, а питання чинного законодавства. Є Конституція, є закони України, відповідно до них треба будувати свою роботу. Якщо хтось має якісь побажання, то має, в першу чергу, почитати закон. Депутатський корпус налаштований сьогодні цю ухвалу голосувати, але в редакції, яка буде відповідати законодавству України. Ми не можемо просто на папері щось написати. Про передачу повноважень ми задекларували ще минулого тижня, що на період до 2019 року, поки в Україні буде виборча кампанія, держава повинна максимально працювати. Ми задекларували, що ми викидаємо з ухвали всі речі, які когось у чомусь звинувачують. Бо це дорога в нікуди. Ми сьогодні повинні бути лицем до людей. Ми з ухвали викинемо усе, що створює конфлікт. Ми відповідальні за життя людей в місті. Нам поставили ультиматум. Це є факт, ми це визнаємо, але ми повинні рухатись вперед, час розставить усе по своїх місцях.

По аудиту нема жодних застережень. Щодо проведення нових конкурсів — це перерозподіл ринку, я категорично проти. Я ніколи на це не піду. Є перевізники, які чесно працюють вже більше року в екстремальних умовах. Сьогодні якщо хтось хоче викинути їх з ринку, ми повинні їх захищати. Сміттєпереробний завод ми будемо будувати. Ми оголосили вже проект. На кінець року будемо мати вже готове проектне рішення. Це буде на території ТЕЦ-2, бо це ідеальна територія для будівництва завод. Ще в радянські часи там планувалось будівництво цілого комплексу по спалюванню вугілля. Це з екологічної точки зору не є дуже добра річ. Але там підведені комунікації, всі мережі, територія готова. Ми економимо десятки мільйонів гривень, які треба було використати, якщо будувати в чистому полі.

Це область наполягає на передачі повноважень до 2019 року, бо виборча компанія, їм треба щось показувати. Для мене все виглядає трохи по-іншому. Ми цього року плануємо розпочати будівництво, воно триватиме два роки. Хочемо зробити два перші етапи — це механічна переробка і компостування. Якщо говорити про спалення і глибинну утилізацію — то це довший період, бо це вартісний проект. Такий завод буде окремо коштувати орієнтовно 100 млн євро. Краків таке будував 5 років, маючи повну підтримку Європейського Союзу і гроші.

Ми повинні думати про громаду. Поставили нам ультиматум — окей», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Схожі новини