Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Держдеп США попередив про небезпеку поїздок в Крим і на Донбас

  • 28.06.2017, 14:08
  • 1 265

Американських громадян попередили про небезпеку візитів у тимчасово неконтрольовані області України.

Державний департамент США попереджає американських громадян уникати всіх поїздок в Крим і східні райони Донецька та Луганська. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті американського відомства. Таким чином, Держдеп продовжив попередження про небезпеку подорожей в ці регіони, яке діяло з 14 грудня 2016 року.

"Російські сепаратисти продовжують контролювати райони в Донецькій і Луганській областях, де насильницькі сутички призвели до більш ніж 9 тисяч смертей. Угода про припинення вогню встановила фактичну розділову лінію між контрольованими урядом і неконтрольованими територіями України з обмеженою кількістю контрольно-пропускних пунктів, контрольованих урядом і сепаратистськими силами під керівництвом Росії. Через міни в районах, які раніше контрольовали російські сепаратисти, було багато жертв", - йдеться в повідомленні Держдепу.

При цьому підкреслюється небезпека "регулярних артилерійських і ракетних атак" в районі розмежувальної лінії. У відомстві також попереджають, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" прагнуть змістити адмінграніцу. Також вказується на велику кількість заручників, викрадених бойовиками.

У повідомленні Держдепу зазначено, що цивільній авіації США заборонено пролітати над Сімферополем і Дніпропетровською областю.

"Ситуація в Україні непередбачувана і може швидко змінитися. Громадяни США по всій Україні повинні уникати великих натовпів і бути готовими залишатися в приміщенні, якщо протести або демонстрації загостряться", - попереджає Держдеп.

Схожі новини