Передплата 2024 ВЗ

Корчак: "Суд конфіскував партійні внески Самопомочі"

  • 27.06.2017, 18:31
  • 1 067

У партії конфіскували майже 132 тисячі гривень.

У вівторок, 27 червня, Печерський районний суд Києва, за матеріалами Нацагенства з питань запобігання корупції (НАЗК), прийняв рішення конфіскувати майже 132 тисячі гривень партійних внесків політичної партії "Самопоміч". Про це повідомила голова НАЗК Наталія Корчак у Facebook.

"Постановою суду визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП, керівника обласної організації політпартії «Самопоміч», народного депутата Ірину Сисоєнко", - написала Корчак.

Вона зазначила, що відповідно до аналізу звіту Київської обласної політпартії «Об’єднання «Самопоміч» за IV квартал 2016 року, Департамент з питань запобігання політичній корупції виявив здійснення благодійних внесків на користь партії через касу даної організації.

За словами Корчак, ці внески були отримані від 10 фізичних осіб на загальну суму у 131 900 грн. Протягом трьох останніх місяців 2016 року вказані внески вносилися керівником обласної парторганізації на поточний рахунок партії .

"Отже, штраф у 1700 грн (100 неоподатковиних мінімумів доходів громадян) та конфіскація до державного бюджету суми внесків на підтримку партії у зазначеному вище розмірі", - підсумувала голова НАЗК.

Раніше Печерський районний суд Києва визнав винним у скоєнні адміністративного правопорушення керівника політичної партії "Прогресивна соціалістична партія України" Наталію Вітренко і зобов'язав стягнути з керівника партії штраф у розмірі 1700 грн та конфіскувати 42 620 грн внесків, здійснених на підтримку політичної партії.

Схожі новини