Передплата 2024 «Добра кухня»

Тарас Чорновіл: "На якісь результати можемо сподіватися аж восени"

  • 26.06.2017, 14:52
  • 1 132

20 червня в Білому домі відбулися переговори президента Порошенка з президентом США Трампом і віце-президентом Майком Пенсом.

Колишній нардеп Тарас Чорновіл охарактеризував візит Петра Порошенка до Вашитнгтонуна свой сторінці у Фейсбук.

"Зараз хіба коротко можу сказати, що на мій погляд він був спершу дуже важкий (з Трампом навіть елементарні речі перетворюються на проблему) - де це видано, щоб через тупу неузгодженість в апараті Білого Дому не вийшло попереднє комюніке?! Але після нервозності підготовчого періоду сама розмова пройшла ніби успішно. Я Трохи нашого Петра Олексійовича знаю особисто. І, що важливо, тривалий час був його жорстким опонентом, противником і ледь не ворогом (мій гострий язик усім відомий, а він теж у боргу не залишався, помирилися лише, коли він очолив МЗС), а найкраще навчаєшся "розшифровувати" людину саме коли маєш з нею погані відносини. Мені здається, що його емоції я трохи читати вмію. Цього разу після переговорів з Трампом він виглядав сильно вимученим (це не від перельоту й зміни часу - Порошенко має такий дикий графік, що це навряд чи вплинуло б), але направду задоволеним і навіть щасливим.

Після наступних переговорів з вашинґтонськими високопосадовцями втома вже не проглядалася, а задоволення стало зовсім неприхованим. Президент навіть забув дуже жорстку настанову з граматики, коли дякував не "всім, вам, йому", а "всіх, вас, його". Він останнім часом цього не пропускав, а отже тут емоції взяли верх. Виглядало, що позитивні емоції. Видно таки після переговорів на найвищому рівні донизу пішов відповідний сигнал і робота потрохи завертілася.

Але очікувати від цього візиту надмірного таки не варто. Та й нічого для підписання спеціально не готувалося. Це було знайомство, певна дуель двох сильних особистостей і колишніх бізнесменів, які зберегли стару бізнес-хватку в переговорах. Це ще було притирання позицій, крім того Трамп остаточно не позбувся думки, що кількома зусиллями йому (такому величному й геніальному) таки вдасться зробити з Путіна "хорошого хлопця". Але важливіше те, що уряд, пентагон, інші служби дістали відмашку. На якісь результати можемо сподіватися вже після розмови Трампа з Путіним, а певніше - вже аж восени. Зрештою, побачимо", - зазначив політик.

Схожі новини