Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ізраїль вдруге завдав удару по позиціях сирійських військ

  • 26.06.2017, 11:09
  • 741

Тель-Авів назвав свій вогонь ударом у відповідь і реакцією на обстріл Голанських висот, попередній обстріл відбувся напередодні.

Ізраїль вдруге за два дні завдав удару по позиціях сирійських військ, підконтрольних уряду Башара Асада. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, Тель-Авів назвав свій вогонь ударом у відповідь і реакцією на обстріл Голанських висот.

«Метою стали дві артилерійські позиції і вантажівка з боєприпасами, що належать сирійському режиму»,— наводить агентство повідомлення ЦАХАЛ.

Перестрілка в районі Голанських висот, які ізраїльські війська займають з 1967 року, триває другий день. Попередній удар ВПС країни припав на два сирійських танки і позиції артилерії. Тоді Тель-Авів також охарактеризував свої дії як вогонь у відповідь.

Хоча Ізраїль утримується від безпосередньої участі в бойових діях на території Сирії, час від часу він завдає ударів по цілях у охопленій громадянською війною країні. Найчастіше це здійснюється у відповідь на вогонь по його території.

Формально Сирія та Ізраїль досі перебувають у стані війни через арабо-ізраїльські конфлікти. Ізраїль пояснив свої дії "неприйнятним порушенням суверенітету" на тлі угоди про припинення вогню між двома країнами від 1974 року, за дотриманням якої стежить ООН.

Схожі новини