Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна і Польща домовились спільно реалізувати декілька інфраструктурних проектів

  • 25.06.2017, 19:32
  • 951

олова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з Маршалком Сейму Польської Республіки Мареком Кухцінським.

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, зокрема, як щодо макрорегіональної співпраці у рамках Карпатської стратегії, так і щодо реалізації ідей, які можна реалізувати у найближчій чи більш тривалій перспективі. Про це інформували у прес-службі українського парламенту.

Андрій Парубій повідомив, що разом з Кухцінським вони проговорили енергетичний проект ВІА «Карпатія». Зокрема, спікер нагадав, що в змінах до бюджету запропонованих урядом закладено кошти на гілку від Львова до Вінниці і Одеси, яка повинна поєднуватися з базовою гілкою ВІА «Карпатія», що йде з півдня на північ. «Домовилися реалізувати декілька інфраструктурних проектів між Україною та Польщею... Наші плани полягають в тому, щоб в загальній стратегії розвитку Карпатського регіону максимально залучити кошти ЄС - у цьому є величезний інтерес і України, і нашого регіону», - заявив голова Верховної Ради.

Між тим, маршалок Кухцінський запропонував кілька напрямків взаємодії, зокрема, щодо перетину кордонів. «Незважаючи на те, що безвіз діє вже кілька днів, відчувається відсутність достатньої кількості пунктів пропуску на кордонах», - констатував він. Також, за його словами, вимагає розвитку інфраструктура Карпатського регіону. Він запропонував об'їхати кордони за участю керівників держав, провести зустрічі та обговорити питання інфраструктури, безпеки, міграції, меж та інше.

Схожі новини