Передплата 2024 «Добрий господар»

Туреччина вилучить зі шкільних підручників теорію еволюції Дарвіна

  • 25.06.2017, 19:49
  • 821

Деякі представники турецького уряду вважають, що «суперечлива» теорія Чарльза Дарвіна «надто складна для розуміння», тому її вирішили не включати до підручників для 9 класу. Таке рішення викликало суперечки у соцмережах, повідомляє BBC.

Як зазначається, минулої середи глава ради з навчальних програм при міністерстві освіти Алпаслан Дурмуш оголосив, що з наступного року з підручників біології для 9 класу (де навчаються 14-15 річні школярі) виключать частину теорії еволюції Чарльза Дарвіна. За його словами, учні «надто молоді, щоб зрозуміти спірні предмети». При цьому Дурмуш додав, що вивчати спірні розділи теорії можна буде після закінчення школи на стадії бакалаврату.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вже схвалив запропоновані зміни у шкільній програмі, які будуть опубліковані після закінчення Рамадану.

«Туреччина стане другою країною після Саудівської Аравії, яка виключить теорію еволюції із шкільної програми. Навіть в Ірані теорії еволюції в школах присвячено 60 годин, а самому Дарвіну - 11 годин», - пояснила Ферай Айтекін Айдоган, голова профспілки вчителів, що об'єднує понад 100 тис. викладачів країни.

До слова, раніше Папа Римський Франциск, виступаючи в Понтифікальній академії наук, заявив, що теорія еволюції Чарльза Дарвіна не суперечить теорії створення світу. Понтифік пояснив, що Великий вибух, який став початком розвитку Всесвіту, передбачає Божий задум, а не виключає його. Еволюція ж не суперечить теорії створення світу тому, що для неї потрібні живі істоти, які будуть розвиватися.

Схожі новини