Передплата 2024 «Добрий господар»

Аваков анонсував створення центру реабілітації воїнів постраждалих від контузій і ПТС

  • 25.06.2017, 17:54
  • 740

Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що в листопаді цього року МВС планує відкрити медичний центр для реабілітації воїнів, які дістали контузії від вибухів.

Про це він сказав кореспондентові «Інтерфакс-Україна».

«Уже запущена програма з реабілітації людей, які дістали контузії від вибухів. Ми робимо медичний центр. Це спеціальний центр, який розташовуватиметься у Київській області, на який вже виділено бюджет цього року», - заявив Аваков.

За його словами, це - один з проектів із реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому, які запускає міністерство внутрішніх справ. Глава МВС планує представити свої проекти на РНБО, наголосивши, що комплексна програма з реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому, на його думку, повинна мати «державне значення».

«Це комплексна програма, яка повинна мати державне значення ... Загалом наше бачення проекту ми запропонуємо для РНБО. Думаю, що Олександр Турчинов зможе потім запропонувати якісь комплексні заходи», - сказав Аваков.

Раніше, у своїй статті «Стратегія гібридного миру» для «Української правди» міністр внутрішніх справ навів дані, згідно з якими з початку російської агресії учасники антитерористичної операції після повернення із зони АТО вчинили близько 500 випадків самогубств. Аваков нагадав про загальновизнаний міжнародний стандарт військових конфліктів: 90-95% учасників бойових дій згодом мають медичні (пов'язані з нервовою системою) і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко бувають самогубства.

Схожі новини