Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Чехії вперше судять чоловіка, який воював у лавах бойовиків на Донбасі

  • 25.06.2017, 14:11
  • 801

Підозрюваний служив в чеській армії, а також деякий час жив на сході України.

У Чехії вперше судять чоловіка за участь у бойових діях на сході України на боці бойовиків. Про це йдеться в матеріалі чеського журналіста-розслідувача Ондржея Кундри в тижневику Respekt.

"Звичайно, на Донбасі воює велика кількість як чехів, так і словаків. Яка ця кількість, точно невідомо. Сьогодні говорять про десятки чехів і словаків. Мені відомо, що поліція займається іншими справами - про участь чехів в боях, а не тільки справою цього першого чеха, якому пред'явили звинувачення", - повідомив журналіст.

Разом з тим, в комментарі "Радіо Свобода" журналіст зазначив, що підозрюваний служив в чеській армії, а також деякий час жив на Донбасі.

"З того, що мені про нього відомо, це людина, яка вже довго вишукує в житті військові елементи, він служив і в чеській армії. А до цього він деякий час жив на Донбасі. Поліція звинувачує його в тому, що він чи то брав участь, чи то приєднався до "військових" акцій, хоча, можливо, прямої участі в них не брав. Але і за це його можна притягнути до суду", - розповів він.

У свою чергу, представник Міністерства оборони Чеської Республіки Петро Медек зазначив, що перебування в лавах угруповань ДНР/ЛНР є порушенням чеського законодавства.

Схожі новини