Передплата 2024 «Добра кухня»

У МВС розповіли, скількох українців не пустили до ЄС за два тижні безвізу

  • 25.06.2017, 13:10
  • 1 336

У в'їзді до Євросоюзу відмовили 33 українцям.

Від початку запровадження безвізового режиму до країн ЄС не пустили 33 українців з понад 740 тисяч громадян, які перетинали кордон у цей час. Про це повідомили у Департаменті комунікацій Міністерства внутрішніх справ України.

При цьому в МВС запевнили, що компетентні органи ретельно розбираються в кожному конкретному випадку відмови у перетині кордону.

У департаменті нагадали, що є певний перелік вимог та причин, на підставі яких людині можуть відмовити у перетині кордону, але більшість проблем та питань, як правило, вирішуються на місці.

Також повідомляється, що 29% українців, що перетнули кордон з 11 червня, або майже 157 тис. осіб, зробили це за біометричними паспортами.

Зазначимо, 11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену». Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки, свою платоспроможність тощо. Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.

Схожі новини