Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У 2018 році ЗСУ отримають на озброєння 10 танків «Оплот»

  • 24.06.2017, 13:09
  • 718

При формуванні державного оборонного замовлення на 2018 рік передбачена закупівля для Збройних сил України партії основних бойових танків «Оплот», заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Для нас завдання, яке ми ставимо перед Міністерством оборони, перед Оборонпромом — щоб уже з наступного року цей танк пішов до Збройних сил України. Для державного оборонного замовлення на наступний рік ми передбачаємо мінімум 10 танків «Оплот», щоб одна рота в нас була повністю укомплектована», - сказав Турчинов.

«З цього часу ми починаємо перехід Збройних сил України на нові українські танки. Танк показав себе як один із найкращих. Безумовно, коли ми перевіримо його в бойових умовах, завод буде його доопрацьовувати, покращувати, тож у нього практично не буде конкурентів. Так, принаймні, я це бачу, і на це сподіваюся», — додав він.

Зазначимо, що створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ «Оплот» прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, Міністерство оборони України того ж року замовило 10 танків «Оплот-М», проте військам було поставлено два танки, а контракт було зірвано через відсутність фінансування в наступні роки.

За оцінками експертів, ОБТ «Оплот» має один із найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%. Танк оснащений сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, включаючи активну систему протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

Схожі новини