Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генпрокурор заборонив проводити обшуки у великих платників податків без його дозволу

  • 24.06.2017, 12:07
  • 840

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав розпорядження, яке забороняє проведення обшуків у великих платників податків без дозволу керівництва ГПУ.

Про це він повідомив під час поїздки до Житомира на брифінгу, інформує телеканал «112 Україна».

«Я незадоволений тим, що так звані маски-шоу відбуваються щодня в десятках підприємств, в тому числі у великих платників податків і дрібного бізнесу. Тому прямо тут на нараді я підписав документ про те, що будь-які обшуки у великих платників податків відбуваються виключно з дозволу керівництва ГПУ», — повідомив він.

При цьому Луценко уточнив, що буде розглядати дії співробітників прокуратури як незаконний тиск на бізнес, якщо обшуки в рамках справи будуть проходити, а самі справи будуть закриватися через півроку.

Глава ГПУ також наголосив, що бізнес в Україні повинен стати «священною коровою».

«Той, хто платить податки, той, хто витягає на собі всю нелегку соціальну, військову ситуацію в Україні, повинен бути захищений. Сьогодні для цього створена спеціальна система контролю», — резюмував Луценко.

Зауважимо, що раніше співробітники прокуратури провели низку обшуків у великих українських компаніях. Так, в кінці березня були проведені обшуки у тютюнового монополіста «Тедіс Україна». Також на початку квітня ГПУ прийшла з обшуками в центральний офіс ПАТ «Укрнафта».

Схожі новини