Передплата 2024 ВЗ

Правоохоронці затримали військового, який організував продаж зброї із зони АТО

  • 23.06.2017, 11:33
  • 801

Військовослужбовець за допомогою мережі експрес-доставки вантажів доставляв з району проведення АТО на Київщину зброю та боєприпаси.

Працівники військової прокуратури разом із співробітниками Служби безпеки затримали військовослужбовця, який налагодив незаконний канал поставки зброї і боєприпасів із зони проведення АТО в один з районних центрів Київської області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Затримання відбулося в рамках розслідування кримінального провадження проти військовослужбовця однієї із військових частин Збройних Сил України, що дислокована на Житомирщині.

«Встановлено, що упродовж травня-червня 2017 року військовослужбовець за допомогою мережі експрес-доставки вантажів під видом предметів цивільного призначення доставляв з району проведення АТО на Київщину зброю та боєприпаси. Військовими прокурорами задокументовано факти перевезення сотень боєприпасів до стрілецької зброї різного калібру, гранат РГД-5 у кількості 4 шт. та запалів до них, пострілів гранатометних ВОГ-25 у кількості 6 шт, 400 грам тротилу, детонаторів тощо. У ході огляду місця події та обшуку боєприпаси вилучені», - розповіли в ГПУ.

Військовослужбовця затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (зберігання, придбання бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Походження боєприпасів та можлива причетність інших осіб до вчинення злочину з’ясовується.

Схожі новини