Передплата 2024 ВЗ

Японія виділила $4 млн на розвиток суспільного мовлення в Україні

  • 23.06.2017, 13:53
  • 824

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що Японія виділила 4 млн доларів (400 млн єн) на розвиток суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

Стець повідомив, що «Проект розвитку потенціалу Національної суспільної телекомпанії України», який було розпочато в рамках допомоги Україні від Японії в січні 2017 року, є надзвичайно значущим для нашої країни.

«Реалізація цього проекту для мене є важливою, тому що я постійно переймаюся долею НСТУ, і мені приємно відзначити, що цим так само переймаються наші японські партнери. Перемовини про реалізацію цього проекту тривали близько року, і нарешті ми на заключній стадії», - зазначив голова МІП.

За його словами, на розвиток НСТУ Японія надала близько 400 млн єн (4 млн доларів), зокрема, близько 1,3 млн доларів на закупівлю обладнання.

В свою чергу, голова НСТУ Зураб Аласанія сподівається, що вже в січні почнеться активна стадія реалізації проекту, а сам він буде завершений швидше, ніж за 2,5 роки, передбачених програмою.

Схожі новини