Передплата 2024 «Добрий господар»

Гройсман: "Уряд створює Раду з розвитку інновацій"

  • 23.06.2017, 12:28
  • 974

Уряд ініціює створення Ради з розвитку інновацій, завданням якої буде підтримка науки та реалізація різних проектів у реальному секторі економіки. 

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з діловими колами у середу, повідомляє Урядовий портал.

"Настав той час, коли ми маємо приділити більш значну увагу інноваціям, підтримці національної науки і створити модель, де ми би могли її надбання перетворювати у реальний український продукт. Ми говоримо про те, щоби створити Раду інновацій для того, щоб ми могли чітко визначатися щодо підтримки науки, створення необхідних умов для впровадження в нашу економіку кращих інноваційних ідей і найголовніше - щоб ми могли об'єднати те, що маємо сьогодні, і впроваджувати у життя", — сказав глава уряду.

Він підкреслив, що Україна має значний науковий, інтелектуальний потенціал, який потребує умов для розвитку. Саме тому важливо зупинити відплив кадрів за кордон і дати їм можливість реалізувати свої ідеї в Україні — передусім у реальному секторі.

У цьому контексті Гройсман зазначив, що потрібно "перейти від звичного утримання закладів освіти" до створення інноваційних продуктів та інвестування в інновації, формування технологічних парків, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної науки та економіки. А це сприятиме переходу від сировинного типу економіки до економіки доданої вартості всередині держави.

"Рада розвитку інновацій не має бути черговим проектом. Я би хотів створити дієвий механізм для формування системи. Коли ми створимо умови для розвитку інновацій, їх практичного впровадження, це все буде працювати системно", — наголосив глава уряду.

На зустрічі були присутні також перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

Схожі новини