Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Депутати Миколаївської міськради погодились щодня приймати 40 тонн львівського сміття

  • 21.06.2017, 15:00
  • 911

У середу, 21 червня, під час засідання сесії Миколаївської міської ради, що у Львівській області, депутати погодили укладання договору щодо прийняття 40 тонн львівського сміття у день та його захоронення на місцевому сміттєзвалищі. За відповідне рішення проголосували 14 з 23 присутніх депутатів міської ради.

У коментарі ZAXID.NET міський голова Миколаєва Андрій Щебель заявив, що укладати угоди на прийняття сміття зі Львова будуть після узгодження карт полігону. Він не зміг назвати приблизної дати, коли відходи зможуть возити на полігон у Миколаєві.

21 червня під час апаратної наради у Львівській міській раді мер Львова Андрій Садовий повідомив, що сміття на миколаївський полігон вивозитиме компанія «Грінера». Згідно з меморандумом, Миколаїв отримає від Львівської міської ради майже 28 млн грн на рекультивацію сміттєзвалища та покращення міської інфраструктури.

Додамо, що 19 червня міська рада не підтримала це рішення, бо забракло голосів. Троє депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Миколаївській міській раді не проголосували за це рішення, бо мали зауваження до проекту ухвали. Зокрема, депутатка Ірина Кобрин утрималась від голосування; Богдан Ткач не прийшов на сесію; Володимир Климюк — вийшов із сесійної зали перед голосуванням. Депутати фракції не голосували за прийом сміття зі Львова через неточності у проекті ухвали, узагальнення та відсутність дати до якої Миколаїв погоджується приймати ТПВ на свій полігон. Учора, 20 червня, у Микоїв приїздив мер Львова Андрій Садовий та зустрівся з місцевими депутатми та головою Миколаївської міської ради.

Схожі новини