Передплата 2024 ВЗ

"Буковель" і активи "Приватбанку" продадуть з державного аукціону

  • 20.06.2017, 19:01
  • 1 417

Відомий лижний курорт "Буковель" та активи націоналізованого банку "Приватбанк" планують продати на державному аукціоні.

У грудні 2016-го року найбільший приватний банк України "Приватбанк" був націоналізований. Тепер його активи планують продати з державного аукціону.

Про це повідомив директор державної Системи електронних торгів арештованим майном Віктор Вишньов в інтерв'ю виданню "Новое время".

За його словами, держпідприємство СЕТАМ виграло тендер на продаж активів банку і зараз чекає на підписання договору про реалізацію майна.

"Це перший банк з такими обсягами активів. Там буде близько 2 тисяч об'єктів до реалізації", — уточнив Вишньов.

Загальна вартість цього майна поки невідома, оскільки оцінка ще не проводилася.

Це буде доволі тривала співпраця, бо такий обсяг активів, по-перше, не можна одномоментно викинути на ринок, бо це його просто обвалить. По-друге, там доволі різні об'єкти, і вони будуть потребувати різного часу на підготовку їх до продажу, — пояснив експерт.

Вишньов зазначив, що з пакета об'єктів найбільшими є гірськолижний курорт "Буковель», тренувальна база та стадіон футбольного клубу "Дніпро" та кілька великих бізнес-центрів, зокрема, у Дніпрі.

За словами Вишньова, йдеться про "дуже цікаві активи" — від квартир, офісів, відділень банку до великих інфраструктурних проектів.

У квітні Валерія Гонтарева, перебуваючи на посаді глави НБУ, прогнозувала, що "Приватбанк" можуть виставити на продаж не раніше, ніж через 5 років.

Схожі новини