Передплата 2024 «Добра кухня»

Понад 16 тис. бійців АТО потрібне санаторне лікування

  • 18.06.2017, 15:09
  • 893

Наразі понад 16 тисяч військових із зони проведення АТО потребують санаторно-курортного лікування.

Про це заявив начальник відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації департаменту соціального захисту та фінансового забезпечення Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Олексій Моха, повідомляє "Укрінформ".

"Станом на сьогодні потреба учасників антитерористичної операції у санаторно-курортному лікуванні складає понад 16 тисяч звернень", - наголосив він.

Моха зазначив, що цього року на оздоровлення бійців зі сходу України мають намір витратити, понад 22,4 мільйона гривень. Ця програма дозволить на 100% задовольнити потреби інвалідів війни, інвалідів та осіб з наслідками травм хребта і спинного мозку.

"А самих учасників бойових дій за рахунок цієї програми можна забезпечити на 20%", - пояснив Моха.

За його словами, відомство спільно з Міністерством соціальної політики вживають заходи для того, хоб збільшити видатки на санаторно-курортне лікування учасників бойових дій шляхом перерозподілу коштів у межах бюджетної програми - на понад 28 мільйонів гривень.

"Тобто, буде сума 28 мільйонів плюс 22 мільйони - 50 мільйонів. І за рахунок цих коштів ми зможемо через органи соціального захисту забезпечити санаторно-курортним лікуванням 50% потреби. Якщо ці зміни пройдуть у Міністерстві фінансів", - підсумував Моха.

Схожі новини