Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

КВУ запропонував штрафувати депутатів, які не голосують у Раді

  • 16.06.2017, 19:12
  • 957

Зазначається, що 191 народних депутатів пропустили більше половини голосувань Ради в 2017 році.

Комітет виборців України запропонував штрафувати народних депутатів, які систематично не голосують у парламенті. Про це повідомили у прес-службі КВУ, передає УТ.

За даними КВУ в рамках проекту "Дослівно" 191 народних депутатів пропустили більше половини голосувань Ради в 2017 році. При цьому часто не голосували навіть ті депутати, які були присутні у вказаний час в залі парламенту. Депутати переважно пояснювали відмову від голосувань небажанням долучатися до рішень Верховної Ради та загалом низькою вагою їх голосу.

У той же час відповідно до чинного законодавства участь в голосуваннях є таким же обов’язком народного депутата, як участь в пленарних засіданнях. Відповідно до ст. 24 Закону «Про статус народного депутата України»

«Парламент на разі вже застосовує фінансові санкції до депутатів, які не відвідують засідання Ради. Так, якщо депутат пропускає засідання Ради, то йому не нараховуються кошти за вказаний день. Цю практику варто застосувати й до депутатів, які не беруть участь в голосуваннях. Якщо депутат був зареєстрований в Раді, але при цьому системно не голосував («за», «проти» чи «утримався»), то його варто позбавляти заробітної плати за відповідний день. Голосування депутата є його обов’язком, а тому має бути відповідальність за його невиконання. При цьому Апарат ВРУ має всю необхідну інформацію щодо голосувань депутатів, а тому реалізація такого рішення не потребуватиме додаткових ресурсів», — зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Схожі новини