Передплата 2024 ВЗ

Путін звинуватив ЄС і США у підтримці "держперевороту" в Україні

  • 15.06.2017, 15:39
  • 1 208

Президент РФ Володимир Путін вважає, що 2014 року Європа і США "осідлали коня невдоволення" людей і "замість того, аби з'ясовувати, що реально відбувається, підтримали державний переворот".

Про це він розповів в інтерв'ю режисеру Оліверу Стоуну, повідомляє "Українська правда".

Чому Захід підтримав Майдан і зміну влади в Києві, Путін, за його словами, досі не розуміє.

"Люди думали, що приєднання у будь-якій формі до стандартів Євросоюзу позбавить їх того принизливого становища, в якому вони опинилися з початку 1990-х і до сьогодні... Це головний спонукальний мотив усіх подій", — вважає він.

"Ми 17 років вели переговори з Євросоюзом про умови приєднання Росії до СОТ. І раптом нам оголошують, що Україна і ЄС підписують між собою угоду про асоціацію, повністю розкривають українські ринки. Таким чином Євросоюз ніби заходив з усіма своїми товарами на нашу територію без будь-яких переговорів, попри досягнуті нами принципові домовленості", — обурився Путін.

Москва запропонувала європейським партнерам провести переговори у тристоронньому форматі. Однак отримала жорстку відмову, розповів він.

При цьому російський лідер переконаний, що в Україні стався саме державний переворот.

"Варто було йому (Януковичу. - Gazeta.ua) лишень виїхати в друге за величиною місто країни на внутрішньополітичний захід, озброєні люди захопили резиденцію президента. Якби в США захопили Білий дім, як би це назвали? Держпереворот чи що? Чи, думаєте, вони прийшли туди, щоб підлогу підмести? Звісно, можна все перекручувати і можна обманювати мільйони людей, використовуючи монопольне право на ЗМІ. Але в кінцевому рахунку я думаю, що для об'єктивного спостерігача все-таки зрозуміло, що сталося. Стався переворот", — заявив Путін.

Також президент РФ розповів, що постійно зідзвонювався із тодішнім президентом США Бараком Обамою щодо ситуації з Україною. Визнав, що дійти згоди не вдалося: "У нас різні були оцінки... щодо причин кризи на Україні та її ходу. Діалог мав діловий характер. Діалог зацікавлений, не конфронтаційний зовсім".

Схожі новини