Передплата 2024 «Добрий господар»

Спецпрокурор США розпочав розслідування щодо Трампа

  • 15.06.2017, 15:08
  • 869

Розслідування можливого втручання Трампа в правосуддя почалося через кілька днів після звільнення екс-глави ФБР Джеймса Коми.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер проводить допити високопоставлених представників американських спецслужб в рамках широкого розслідування, одне із завдань якого - з'ясувати чи не намагався Трамп перешкоджати правосуддю. Про це повідомляє Washington Post з посиланням на джерела, передає УТ.

У минулому екс-глава ФБР Джеймс Комі особисто запевняв Трампа, що проти президента не ведеться розслідування. Але незабаром після звільнення Комі ситуація змінилася, стверджує видання.

П'ять джерел сказали Washington Post, що на проведення допитів погодилися директор Національної розвідки Ден Коутс, директор АНБ Майк Роджерс і його колишній заступник Річард Леджетт. З ними Мюллер проведе бесіди вже на цьому тижні.

АНБ у заяві газеті зазначило, що буде «повноцінно співпрацювати зі спеціальним прокурором». В офісі Нацрозвідка відмовилися коментувати цю інформацію.

Розслідування можливого втручання Трампа в правосуддя почалося через кілька днів після звільнення Комі 9 травня, розповіли газеті знайомі з ситуацією джерела. Команда Мюллера взяла на себе цю роботу і призначила допити співробітників розвідки.

«Мюллер розглядає питання втручання у правосуддя як щось більше, ніж просто публічні випади Комі і Трампа на адресу одне одного», - пише Washington Post з посиланням на джерела.

Білий дім направив всі питання газети до адвоката Трампа по російській справі.

Схожі новини