Передплата 2024 «Добрий господар»

Фірсов:"Мати зниклого у Донецьку блогера Васіна не виходить на зв'язок"

  • 15.06.2017, 11:31
  • 953

Мати зниклого у Донецьку блогера Станіслава Васіна (справжнє прізвище – Асєєв) припинила виходити на зв'язок.

Про це в ефірі програми Радіо Донбас.Реалії повідомив колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов, пише Радіо Свобода.

"До певного моменту зв'язок із нею був, потім зв'язок перервався, вона припинила брати слухавку. І журналісти, і громадські організації дзвонили їй, щоб дізнатися, що робити, але зв'язок перервався. Складно щось припускати, але думаю, що на неї чиниться певний тиск", — зазначив він.

"Мама до певного часу залишалася єдиним комунікатором на тій території, тому що потрібно було сходити написати заяву в так звані "правоохоронні органи", звернутися в Червоний Хрест, ОБСЄ. Я їй сказав, що обов'язково потрібно піти й твердо заявити: вона — мати, їй повірять і почнуть щось робити", — розповів Єгор Фірсов.

Як повідомлялося, український журналіст і публіцист, який залишився у Донецьку після окупації і писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, зник минулого тижня на окупованій території.

Востаннє він виходив на зв'язок 2 червня. За інформацією "Української правди", він живий.

У Спеціальній моніторинговій місії ООН з прав людини 13 червня повідомили, що намагаються з’ясувати, що сталося і де перебуває журналіст.

Цього ж дня Національна спілка журналістів України звернулася з проханням до представників міжнародних місій у захопленому бойовиками Донецьку із проханням допомогти з’ясувати місце перебування Асєєва.

Також із закликом негайно звільнити Асєєва виступила Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів".

Схожі новини