Передплата 2024 ВЗ

З початку року на Донеччині затримали 131 бойовика

  • 14.06.2017, 19:50
  • 920

Від початку року поліцейські відкрили кримінальні провадження відносно 131 учасника сепаратистських збройних формувань, 112 з них було затримано, 19 - оголошені в розшук.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає Еспресо.

Як наголошується, найціннішим при цьому є свідчення, які дають затримані.

Так, 36-річний горлівчанин, який вступив у лави бойовиків у 2016 році, а днями здався поліцейським Торецька, розповів про те, як їх готували офіцери російської армії.

Попередньо встановлено, що чоловік проходив підготовку в навчальному центрі терористів, який розташовувався в окупованому Донецьку. Колишній працівник вугільної шахти вказує на те, що військовій справі "ополченців" навчали російські військові, а у деяких військовослужбовців "ДНР" окрім форми російського зразка малися відзнаки, а саме шеврон "1-ої Слов’янської бригади" у вигляді ромбу "Мужество и честь" із зображеням ведмедя.

Бойовик вивчав характеристики важкого артилерійського озброєння та принципи коригування вогню.

"Буде проведена перевірка наданих свідчень, також перевіримо можливу участь вказаного громадянина в скоєнні злочинів проти України йзагальнокримінальних злочинів. У разі підтвердження непричетності до злочинів в подальшому буде прийнято рішення про звільнення цього "воїна" від покарання", - зазначив заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Схожі новини