Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Карпатські арени приймуть футбольний «мундіаль» серед діаспори

  • 13.06.2017, 11:11
  • 1 213

Професійне футбольне товариство пішло на міжсезонний відпочинок, але аматори, які так само до безтями люблять м’яч, на канікули не йдуть.

Карпатські арени приймуть футбольний «мундіаль» серед діаспори
Карпатські арени приймуть футбольний «мундіаль» серед діаспори

Свій Чемпіонат світу, шостий за рахунком, в останній тиждень червня проведе на Прикарпатті українська діаспора. Про незвичні змагання кореспондент «Високого Замку» розмовляв з одним із організаторів турніру, головою бізнес-комітету МОУГ «Четверта Хвиля» — колишнім львів’янином, а нині жителем канадського Торонто, будівельником за фахом Володимиром Івахненком.

— Цей «мундіаль» традиційно організовує Міжнародна організація українських громад «ЧЕТВЕРТА ХВИЛЯ», яка є складовою частиною Конгресу українців Канади, — каже пан Володимир. — Втілюємо і підтримуємо багато проектів в освітній, науковій, мистецькій, соціальній, духов­ній та спортивній сферах життя українців не лише в Канаді, а й на нашій Великій Батьківщині. Активно співпрацюємо з багатьма державними структурами, зокрема з МЗС, Міносвіти, Мінкультом, Мінмолодьспорту, Національним олімпійським комітетом, Федерацією футболу України. Ідейним «батьком» та фактичним координатором проекту є суддя національної категорії, директор МОУГ «Четверта Хвиля» Ігор Бокій, який живе в Канаді уже 14 років. Він займається організацією спортивних заходів у провінції Онтаріо та обслуговує футбольні матчі та турніри в аматорських лігах Канади.

Цьогорічний Чемпіонат світу серед української діаспори пройде з 24 по 29 червня у прикарпатській Надвірній та Богородчанах. Приїдемо туди на запрошення голови Івано-Франківської облдержадміністрації Олега Гончарука. Отримали підтримку від керівників районів, де відбуватимуться наші поєдинки. У попередні роки ці змагання ми проводили у Тернополі.

— Українці з яких країн приїдуть на цей світовий Чемпіонат?

— Цього року у нас рекордна кількість команд, вісім. Приємно зазначити, що з’явилися дебютанти. Склад Чемпіонату сформували колективи з Молдови, Білорусі, Іспанії, Польщі, Румунії, Ізраїлю, країн Балтії (Естонія, Латвія). Приїдуть до нас також українці з Австрії та Німеччини.

— Хто за фахом, віком ті люди, які виборюватимуть звання чемпіона світу серед української діаспори?

— У Чемпіонаті мають право брати участь лише спортсмени-аматори, які є громадянами тієї країни, яку представляють, або є власниками робочих, студентських, гостьових віз. Вони також повинні мати відмінне здоров’я і володіти страховим медичним полісом. Вікових обмежень немає. На поле вийдуть ті, кому виповнилося 18 років, і ті, у кого на носі «шістдесятка»…

Фото з домашнього архіву Володимира Івахненка

Схожі новини