Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін:"Росіянам візи не допоможуть"

  • 12.06.2017, 17:58
  • 1 576

Міністерство закордонних справ виступає за створення системи попереднього інформування громадянами Росії про їхній намір відвідати Україну.

Про це глава МЗС Павло Клімкін заявив 12 червня в ефірі телеканалу "1+1", пише "Інтерфакс-Україна".

"Візи насправді відживають, вони відходять. По-перше, ми тепер звикли до біометричних паспортів і повинні перейти до того, що люди їздять тільки за біометричними паспортами. Другий момент, який для мене важливий. Ось ви їдете в багато країн, а потім заходите в інтернет і говорите: я через 5 днів їду. Ось так насправді і російські громадяни повинні їхати в Україну. Необхідно створити відповідну платформу і контролювати в'їзд, щоб це не було абсолютно неконтрольовано", - сказав міністр.

За його словами, після прийняття політичного рішення про створення такої платформи на її розробку буде потрібно кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати.

Клімкін наголосив, що головне - контроль на кордоні.

Міністр зазначив, що візи для росіян можна було б ввести уже давно, проте виникає питання щодо жителів Криму, яких окупаційна влада може змусити "робити візу у власну країну".

Також на території Росії живуть громадяни України, і в разі введення візового режиму влади РФ можуть тиснути на них для зміни громадянства.

"Наша мета повинна бути простою: закрити кордон, але таким способом, щоб це був не політичний заклик, а щоб кордон був закритий і щоб це не зашкодило українцям", - сказав Клімкін.

Як повідомляв "Обозреватель", у ніч на 11 червня вступило в силу рішення Європейського Союзу (ЄС) про безвізові поїздки громадян України. На цьому тлі в Україні все частіше лунають заклики до введення візового режиму з Росією.

Схожі новини