Передплата 2024 ВЗ

Миколі Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру

  • 12.06.2017, 17:02
  • 1 124

Колишньому міністру аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру у скоєнні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Управлінням ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконної приватизації державного майна посадовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву та службовими особами юридичної особи приватного права, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, що призвело до приватизації майна у великих розмірах, та його подальшої легалізації за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 209 Кримінального кодексу України», - написала Сарган. Читайте також: Суд відмовився заарештовувати Мартиненка

Вона додала, що за результатами розслідування 12 червня 2017 року колишньому міністру аграрної політики та продовольства Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру у скоєнні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна - приміщення, що належало Міністерству аграрної політики та продовольства України, площею 516,6 кв. м по вул. Хрещатик, 24, в місті Києві.

За її словами, у підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадовців Фонду державного майна України проведено ряд обшуків. У кримінальному провадженні на незаконно приватизоване майно накладено арешт. Досудове розслідування триває.

Як відомо, Присяжнюк за часів правління екс-президента Віктора Януковича обіймав посаду міністра аграрної політики та продовольства (з 11 березня 2010-го до 27 лютого 2014 року).

Оголошений у розшук за підозрою у заволодінні коштами Аграрного фонду в сумі майже 540 млн грн.

Схожі новини