Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вісті з фронту: «Зайшли регулярні російські війська: працюють дуже щільно»

  • 12.06.2017, 13:07
  • 1 698

Бойовики на Луганщині запросили режим тиші й самі ж, мало не одразу, його порушили. Внаслідок чого смертельного поранення зазнав один із українських армійців. Сталося це неподалік Бахмутської траси, де гаряче від 7 червня

Лише протягом минулої доби бойовики у бік захисників Новотошківського та Кримського випустили трохи менше сотні мін та артснарядів різних калібрів. Від початку тижня кількість таких уже перевищила півтисячі.

"Те, що тут відбувається, досить жутковате. Робимо все, що є в наших силах. Противник зараз дуже агресивний на всіх позиціях", - говорить військовослужбовець ЗСУ Юрій.

Юрій розповідає про ситуацію, яка нині зберігається вздовж Бахмутської траси. Каже, після невдалої спроби прориву з боку Жолобка червня, бойовики наче оскаженіли. Тепер прагнуть реваншу.

"Готують собі грунт артилерією. Їх мета захоплювати далі територію України", - додає військовослужбовець Валерій.

"Зайшли регулярні російські війська. Працюють дуже щільно", - зазначає боєць "Вітер".

У суботу ворог не вгамовувався понад 6 годин. 29-ти річний Ілля Кириченко саме був на бойовому чергуванні, коли бойовики почали щільний мінометний обстріл. Попри це, військовослужбовець позиції не полишив і був смертельно поранений, розповідають його побратими.

"Мужній, героїчний! Вчасно, мужньо виконував свою справу. Пішов найкращий! Герой пішов, але ми продовжуємо його справу. Ми будем стояти до останнього", - додає військовий Валерій.

Армійці розповідають, мінометного вогню, який забрав життя побратима, не чекали, бо за кілька хвилин до того бойовики запросили режим тиші.

"Вони запросили це перемир'я. Але вони використали його тільки в своїх цілях. Провели ротацію, підвезли БК і відповіли з новим подихом", - говорить боєць Валерій.

За розвідданими українських військових, терористи нині накопичують сили неподалік окупованих Жолобка, Смілого, Фрунзе та Донецького. Та запевняють, попри потужний вогневий тиск, позиції втримають. А щоб повернутися додому живими, риють глибокі окопи та укріплюються.

"Відступати назад ми не збираємося і не будемо. Тому риємо, копаємо, зариваємося і будемо це робити далі", - додав військовий "Вітер".

Схожі новини