Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коломойський намагається через суд скасувати свою поруку по боргах «Приватбанку»

  • 12.06.2017, 10:33
  • 1 110

Ігор Коломойський звернувся до Печерського районного суду Києва з проханням розірвати договір поруки з Нацбанком по боргах «ПриватБанку». Про це йдеться у його позові, який є у реєстрі судових справ, повідомляє Finbalance.

Як відомо, у травні голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що «ПриватБанк» планує погасити борг перед Нацбанком по рефінансуванню на 13,8 млрд грн. Але регулятор виступив категорично проти, оскільки погашення боргу може призвести до втрати застави активів, які належать Ігорю Коломойському, а також до втрати його персональних гарантій. «Ми сказали Приватбанку: заберіть ці застави під наявні кредити (які Приватбанк раніше видав для структур, пов’язаних з екс-акціонерами, - ред.), а потім вже погасіть нам рефінансування або закладіть нам ці застави зі свого боку. Але вони ж не забирають», - заявила тоді Валерія Гонтарева. Перед цим в НБУ заявляли, що екс-власники «ПриватБанку» надали в заставу по кредитам рефінансування, зокрема, «Буковель», «Бориваж», літаки «Боїнги» та інші активи.

Між тим, у розслідуванні журналістів «Схем» йшлося про те, що перед націоналізацією з «ПриватБанку» вивели 110 млрд грн на фірми, які існували тільки на папері.

Схожі новини