Передплата 2024 «Добрий господар»

Платіжки за травень львів'янам прийдуть без урахування субсидій

  • 09.06.2017, 15:45
  • 1 730

З 1 травня 2017 року Кабінет Міністрів України змінив умови призначення субсидій.

Тепер, щоб автоматично переоформити субсидію, інформація про доходи відділам соцзахисту потрібна за 4 квартали до моменту звернення — тобто з квітня 2016 року по березень 2017 року.

Але такої інформації Державна фіскальна служба України у травні не надала. Хоча відділи соціального захисту і звертались за нею, наголосила керівник Львівського міського управління соцзахисту Наталія Демкович, передає Захід.нет.

«Тільки нещодавно ми частково почали отримувати інформацію на наших одержувачів субсидій. Але наразі вона надходить або в неповному обсязі, або некоректна. І ми не можемо її використовувати для перерахунку субсидій. Це може бути пов’язано із тим, що на різних підприємствах є різні періоди звітності. Від фіскальної служби ми мали б отримати усі дані до 1 липня», — поінформувала Наталія Демкович.

Як тільки відділи соціального захисту отримають такі дані, субсидія буде призначена з 1 травня і відображена у квитанціях у наступних періодах.

Станом на 1 травня у Львові є 136 813 домогосподарств-одержувачів житлової субсидії, термін якої закінчився 30 квітня. Якщо у доходах родини чи її складі і місці проживання нічого не змінилось, подавати додаткових документів не потрібно. Перерахунок за законодавством відбудеться автоматично, щойно відділи соцзахисту отримають необхідну інформацію з фіскальної служби.

Проте мешканцям, які раніше отримували субсидію, і зараз не побачать її в отриманих квитанціях, радять ці рахунки все ж оплатити — якщо не повністю, то хоча б частково. Бо надалі, якщо мешканець матиме заборгованість понад два місяці, автоматичного перерахунку субсидії не буде.

Соцзахист про це повідомлятиме одержувачів субсидій поштою або електронними листами. Якщо упродовж двох місяців з дати інформування мешканець документально підтвердить сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидію призначать з дати закінчення попередньої субсидії. В іншому випадку — з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Для орендарів житлового приміщення (будинку) субсидію призначають за наявності договору найму (оренди) з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців та до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди). На наступний термін орендар мусить звернутись особисто.

Схожі новини