Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ відкрила провадження щодо фінансування мерією Одеси церкви УПЦ МП

  • 06.06.2017, 18:02
  • 1 331

Церкві Московського патріархату виділяли з міського бюджету 2,2 млн грн на рік.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо фінансування Одеською міською радою церкви Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомив народний депутат України Віталій Купрій у Facebook у вівторок, 6 червня.

"Щойно отримав від голови СБУ Василя Грицака лист, у якому він повідомив про відкриття кримінального провадження за моєю заявою за ст. 110-2 ККУ "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України", - написав він.

За його словами, депутат Одеської міськради Ганна Познякова ще минулого року виявила факт прихованого фінансування московської церкви на суму 2,2 млн.грн на рік, яке начебто йде на утримання пам'ятки архитектури - Спасо-Преображенського собору УПЦ МП.

"Депутат заявила, що таке відношення до церкви Московського патріархату вносить розбрат у конфесіональну середу, та взагалі не ясно, на яких підставах міськрада може фінансувати установу, яка не є комунальною", - зазначив Купрій.

Нардеп зазначив, що за інформацією журналістів, до сепаратизму причетний митрополит Одеський Агафангел.

Схожі новини