Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві зафіксували ще один випадок захворювання на ботулізм

  • 06.06.2017, 09:46
  • 576

Чоловік вживав в їжу в'ялену рибу промислового виробництва.

У Києві зареєтровано черговий випадок захворювання на ботулізм у чоловіка, який вживав у їжу в'ялену рибу промислового виробництва, придбану в одній із торгівельних мереж міста. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, передає УТ.

Чоловік відчув погіршення стану здоров’я за два дні після вживання риби і одразу звернувся за медичною допомогою. Лікарі встановили попередній діагноз ботулізм. Його госпіталізовано до реанімаційного відділення Олександрівської клінічної лікарні м. Києва.

Спеціалістами Держпродспоживслужби спільно з фахівцями Київського міського лабораторного центру МОЗ України проводиться епідеміологічне розслідування даного випадку.

Уповноваженими лікарями ветеринарної медицини було вручено відповідні інформаційні листи керівникам суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території міста щодо тимчасової заборони та/або відкликання харчової продукції (риби в’яленої) виробництва ФОП Меркулов А.В.

За інформацією, отриманою від уповноважених лікарів ветмедицини, продукція (густера в кількості 11 кг 730 г, судак соломка в'ялена в кількості 18 кг 196 г, судак в'ялений в кількості 10 кг 685 г) відкликана з реалізації в торговій мережі, а також відкликано з реалізації 405, 01 кг рибопродукції виробництва ФОП Меркулов А.В.

Схожі новини