Передплата 2024 «Добрий господар»

Розвідка США вважає спецслужби РФ відповідальними за хакерські атаки

  • 06.06.2017, 10:52
  • 941

Розвідувальне співтовариство США встановило, що перед днем голосувань на президентських виборах у США комп'ютери виборчих комісій були масово атаковані з втручанням Головного розвідувального управління РФ.

Про це пише американське видання The Intercept із посиланням на цілком таємну доповідь АНБ, яку отримало в своє розпорядження від неназваного джерела.

"Російська військова розвідка чинила кібератаки, щонайменше, проти одного постачальника програмного забезпечення для проведення голосувань у США, а також робила фішинг-розсилку повідомлень на понад 100 місцевих виборчих комісій за кілька днів до президентських виборів у листопаді минулого року", - йдеться в документі, представленому джерелом.

Як стверджує видання, доповідь, датована 5 травня 2017 року, пройшла незалежну перевірку автентичності і є найбільш деталізованим доказом втручання Росії у вибори. При цьому вказується, що аналіз не є остаточним.

У доповіді, зокрема, вказується, що російські хакери, очевидно, "проникли глибше в систему голосування США, ніж вважалося раніше". Документ неодноразово робить посилання на російську військову розвідку ГРУ, як основного організатора хакерських атак, не залишаючи жодних сумнівів, що до нападів причетна саме ця організація.

Доповідь АНБ різко розходиться із запереченнями президента Росії Путіна минулого тижня, що вони "ніколи не займалися цим на державному рівні і не мають жодного наміру робити це".

У аналізі АНБ не робляться прямі висновки про те, чи мало втручання будь-який вплив на результат виборчої кампанії. Крім того, визнається, що багато чого залишається невідомим про ступінь досягнення хакерів. Проте, в доповіді вказується на ймовірність того, що хакерські атаки росіян могли порушити, принаймні деякі елементи системи голосування в США.

Схожі новини