Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Міноборони України прокоментували раптову перевірку боєздатності військ РФ

  • 05.06.2017, 15:59
  • 1 409

"Усі, хто зараз перебуває на передовій, а також уздовж державного кордону України, приведені у відповідний стан готовності", - повідомив речник МО.

Речник Міноборони Украъни з питань АТО Андрій Лисенко прокоментував інформацію про перевірку боєздатності російських військах та зазначив, що українські військові та прикордонники приведені у відповідний стан готовності, передає УТ.

"Навчання країни, яка зараз веде проти нас агресивні дії, підтримуючи найманців, а також передаючи на територію окупованого Донбасу бронетехніку, боєприпаси, поставляючи туди найманців — це означає, що країна агресор не полишає спроб залякати як Україну, так і західних партнерів. І так звані несподівані тренування, або навчання Росія проводить постійно, це стосується не лише десантних військ і перекидання техніки і військ на територію не тільки Росії, а й на територію сусідньої Білорусі, начебто у рамках спільних навчань", - зазначив речник.

"Реакція українського військового відомства адекватна, ми спостерігаємо за перекиданням військ, посилено контроль за повітряним простором, контроль на кордонах. І всіма можливими засобами і способами ми спостерігаємо за тим, щоб ці навчання не переросли неочікувано для нас у акт агресії. Тому всі, хто зараз перебуває на передовій, а також уздовж державного кордону України, приведені у відповідний стан готовності", - повідомив Лисенко.

Зазначимо, в Міноборони РФ заявили про раптову перевірку військ біля кордонів України і перекидання підрозділів в окупований Крим. До перевірки залучили мотострілецькі з'єднання, дислоковані в окупованому Криму, Дагестані, Чечні, Південній Осетії, Ростовській області і Краснодарському краї.

Всього до практичних дій залучили понад 6,5 тисяч військовослужбовців і близько 1,5 тисяч одиниць військової і спеціальної техніки мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів, а також підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту і Каспійської флотилії.

Схожі новини